Category: Lajme

Konferenca vjetore – Të Drejtat e Njëriut në institucionet korrektuese

11/12/2017 QKRMT-ja mbajti konferencën vjetore me temën “Të Drejtat e Njëriut në institucionet korrektuese”, ku u prezentuan të gjeturat dhe rekomandimet e dalura nga monitorimi i këtyre institucioneve gjatë vitit 2017. Pjesëmarrës në konferencë ishin autoritetet relevante vendore dhe ndërkombëtare, në mesin e të cilëve ishin Ministri i Drejtësisë z.Abelard Tahiri, Drejtori i Përgjithshëm i […]

Një milion € në vitin 2018 për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës

01/11/2017 Për herë të parë pas luftës së fundit në vend viktimat e dhunës seksuale do të gëzojnë kompensim financiar. Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur në takim drejtoreshën ekzekutive të Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës Feride Rushiti, si dhe përfaqësues tjerë të OJQ-ve për viktimat e dhunës seksuale gjatë […]

QKRMT shënon 18 vjetorin e themelimit

13/10/2017 Sot e 18 vjet më parë, u themelua Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës. Qysh nga themelimi i saj QKRMT vazhdon të jetë zëri më kumbues në artikulimin e të drejtave të të mbijetuarve të dhunës dhe traumës, të shkaktuara si pasojë e luftës në Kosovë. Përmes shërbimeve profesionale rehabilituese, psiko-sociale […]

Ndahet buxheti për procesin e njohjes dhe verifikimit të statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës

22/09/2017 Qeveria e Republikës së Kosovës në mbledhjen e sotme miratoi rishikimin e buxhetit për vitin 2017, ndërsa me këtë ndau 200 mijë euro për procesin e njohjes dhe verifikimit të statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë. Në njoftimin e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës – QKRMT […]

Komitetit për Marrëdhënie Ndërkombëtare i Shtëpisë së Lordëve viziton QKRMT

19/09/2017, Prishtinë QKRMT pati kënaqësinë të mirëpres mysafirët e nderuar, përfaqësues të Komitetit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Shtëpisë së Lordëve: Baroneshën Coussins, Lord Grocott dhe Baroneshën Helic, stafi shoqërues: Roshani Palamakumbura dhe Kenneth Morrison, si dhe një përfaqësues nga Ambasada Britanike në Prishtinë. Nikoqirë Feride Rushiti / QKRMT dhe Igballe Rogova, Rrjeti i Grave të […]

4

Improving Human Rights in places of detention in Kosovo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab debitis ea est illum ipsa itaque libero optio quasi voluptas! Consequuntur deserunt expedita, fugiat hic illum porro quidem quis recusandae vero? Aliquid assumenda cum delectus eaque eligendi, enim eum excepturi fugit illum impedit in iste laudantium modi natus, nisi nobis obcaecati praesentium quis reiciendis rerum sapiente […]