Category: Lajme

New York, Roosevelt House Public Policy Institute at Hunter College:

31/01/2019 Me ftesë të Nobelistëve Denis Mukwege dhe Nadia Murad, si dhe të  Pramila Patten  (Përfaqësuese Speciale e Kombeve të Bashkuara për Dhunën Seksuale në Konflikte), znj. Feride Rushiti po merr pjesë në takimin konsultativ organizuar nga Programi për të Drejtat e Njeriut në Roosevelt House, Hunter College (New York). Znj. Rushiti është ftuar që […]

Hagë: “From words to action: repairing the wounds of wartime sexual violence”

26/11/2018 Drejtoresha e QKRMT-së, Feride Rushiti,  bashkë me drejtoreshën e QPDG-së Kadire Tahiraj dhe znj. Vasfije Krasniqi-Goodman, e mbijetuar e dhunës seksuale nga koha e luftës në Kosovë, po marrin pjesë në eventin ndërkombëtar “From words to action: repairing the wounds of wartime sexual violence,”  organizuar nga Dr. Denis Mukwage Foundation, në Hagë. Në këtë […]

Shënimi i 19 vjetorit të QKRMT-së: Në vjeshtën e vitit 1999, u themelua Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës si përgjigje e nevojës për mbështetje mjekësore e psiko-sociale të viktimave të torturës dhe dhunës sistematike ndaj popullatës civile gjatë luftës

16/10/2018 Në vjeshtën e vitit 1999, u themelua Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës si përgjigje e nevojës për mbështetje mjekësore e psiko-sociale të viktimave të torturës dhe dhunës sistematike ndaj popullatës civile gjatë luftës, me ambicie të mëdha që kjo qendër do t’u rikthente shpresën dhe jetën e atyre ku lufta […]

QKRMT është nderuar me vizitën e Lordit Tariq Ahmed , Baroneshës Heliq, dhe Ambasadorit të Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, HMA Ruairí O’Connell

16/07/2018 QKRMT është nderuar sot me vizitën e Lordit Tariq Ahmed nga Wimbledon, Ministër i Shtetit në Zyrën e Jashtme dhe të Komonuelthit/Përfaqësues i posaçëm i kryeministrit Britanik për parandalimin e dhunës seksuale në konflikt, Baroneshës Heliq, anëtare e Dhomës së Lordëve dhe Ambasadorit të Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, HMA Ruairí O’Connell. Gjatë vizitës […]

Lansohet fushata për ngritjen e fondeve ‘Bëhu zëri im:’

26/06/2018 Më 26 qershor 2018, u lansu fushata për ngritjen e fondeve ‘Bëhu zëri im.’ Qëllimi i kësaj kampanje është që përmes fondet e mbledhura në platformën online kosovaideas.com  të hapin një punëtori e cila do të shërbejë për aftësim dhe punësim, ku viktimat e dhunës seksuale të luftës do të fuqizoheshin brenda familjes dhe […]

Kuvendi i Anëtarëve dhe Bordi i Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës

24.05.2018 Kuvendi i Anëtarëve dhe Bordi i QKRMT-së Anëtarët e Kuvendit dhe Anëtarët e Bordit të QKRMT-së, në takime të ndara, me datën 24 maj 2018 mbajtën mbledhjet e rregullta vjetore. Në këto takime, Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT-së, raporti për punë dhe aktivitetet e QKRMT-së, po ashtu prezentoi edhe aktivitetet dhe projektet aktuale si dhe […]

QKRMT organizoi pritjen me rastin e ndarjes së Çmimit Ndërkombëtar për Gratë e Guximshme nga Departamenti Amerikan i Shtetit Drejtoreshës Ekzekutive të QKRMT-së, znj.Feride Rushiti

25/04/2018 QKRMT organizoi pritjen me rastin e ndarjes së Çmimit Ndërkombëtar për Gratë e Guximshme nga Departamenti Amerikan i Shtetit Drejtoreshës Ekzekutive të QKRMT-së, znj.Feride Rushiti. Në këtë aktivitet morën pjesë ministra, deputetë, përfaqësues të shoqërisë civile, ambasadorë të vendeve të huaja, përfaqësues të institucioneve qendrore dhe bashkëpunëtorë të QKRMT-së. Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT prezantoi […]

Drejtoreshës Ekzekutive të QKRMT-së, znj.Feride Rushiti, i ndahet Çmimi Ndërkombëtar për Gratë e Guximshme

23.03.2018 Drejtoreshës Ekzekutive të QKRMT-së, znj.Feride Rushiti, i ndahet Çmimi Ndërkombëtar për Gratë e Guximshme  Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës (QKRMT) njofton se sot, Drejtoreshës së QKRMT-së Znj. Feride Rushiti i është ndarë çmimi Ndërkombëtar për Gratë e Guximshme në vende të ndryshme të botës. Ky Çmim ndahet nga Departamenti Amerikan […]

Konferenca vjetore – Të Drejtat e Njëriut në institucionet korrektuese

11/12/2017 QKRMT-ja mbajti konferencën vjetore me temën “Të Drejtat e Njëriut në institucionet korrektuese”, ku u prezentuan të gjeturat dhe rekomandimet e dalura nga monitorimi i këtyre institucioneve gjatë vitit 2017. Pjesëmarrës në konferencë ishin autoritetet relevante vendore dhe ndërkombëtare, në mesin e të cilëve ishin Ministri i Drejtësisë z.Abelard Tahiri, Drejtori i Përgjithshëm i […]