RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS”

14.04.2021 Today, the Kosova Rehabilitation Center for Torture Victims (KRCT) has published the report RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS.” The report RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS” is published as a result of documenting cases of sexual violence happened during the war in Kosovo. In the framework of the project: “Enhance Transitional Justice Efforts […]

T’krijosh për të dhënë

12 Mars, 2021 Pavarësisht se si udhëtimi i jetës ka formuar përceptimin e botës që i rrethon, fisnikëria dhe mirësia e këtyre grave azil kërkuese kanë mbetur të paprekura. Shprehia e tyre për të krijuar që pastaj të dhurojnë – u jep atyre një kënaqësi të vërtetë dhe një ndjenjë të thellë paqeje. Thurja filloi […]

Creating to GIVE

12th of March, 2021 No matter how life’s journey has shaped the perception of the world surrounding them, the nobility and kindness have remained untouched. Their habit of creating to give – gives them a true satisfaction and a deep feeling of peace. Knitting first started as an idea to help socializing groups of asylum […]

Kampanja Bëhu Zëri Im / Be My Voice Campaign

Fushata “Bëhu zëri im” u lansua në vitin 2018 me nismën e QKRMT-së në bashkëpunim me Medica Gjakova, me qëllim të ndërgjegjësimit të shoqërisë për dhimbjen, nevojat dhe të drejtat e të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë si dhe për të avokuar për mbështetje institucionale për këtë grup tejet të ndjeshëm shoqëror.  […]

Vasfije Courage Award:

13.10.2020 “Vasfije Courage Award” – Established in 2019, this annual award honors individuals or organizations / institutions that have demonstrated extraordinary courage, commitment and leadership in advancing the cause of survivors of sexual violence from the war time in Kosovo, bringing tangible changes in the improvement of their life, as well as economic, social and […]

Covid-19: Sfidat e përshtatjes pas izolimit në “normalitet të ri” Copy

04.06.2020 Nga: Selvi Izeti Çarkaxhiu – Psikologe, KRCT Covid-19: Sfidat e përshtatjes pas izolimit në “normalitet të ri” Pas ngrirjes së madhe fillon edhe shkrirja e ngadaltë. Kemi kaluar plotë 81 ditë nga data 12 mars që kur vendi ynë hyri nën izolim, mbyllje dhe distancim shoqëror për shkak të Covid-19. Gjatë kësaj periudhe Koronavirusi ka […]