Një milion € në vitin 2018 për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës

01/11/2017 Për herë të parë pas luftës së fundit në vend viktimat e dhunës seksuale do të gëzojnë kompensim financiar. Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur në takim drejtoreshën ekzekutive të Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës Feride Rushiti, si dhe përfaqësues tjerë të OJQ-ve për viktimat e dhunës seksuale gjatë […]

QKRMT shënon 18 vjetorin e themelimit

13/10/2017 Sot e 18 vjet më parë, u themelua Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës. Qysh nga themelimi i saj QKRMT vazhdon të jetë zëri më kumbues në artikulimin e të drejtave të të mbijetuarve të dhunës dhe traumës, të shkaktuara si pasojë e luftës në Kosovë. Përmes shërbimeve profesionale rehabilituese, psiko-sociale […]

Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT-së, znj.Feride Rushiti Feride Rushiti së bashku me përfaqësueset e OJQve tjera (QPDG, Medika Gjakova dhe Medika Kosova) u pritën sot nga Kryeministri i vendit z.Ramush Haradinaj

07/10/2017 Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT-së, znj.Feride Rushiti Feride Rushiti së bashku me përfaqësueset e OJQve tjera (QPDG, Medika Gjakova dhe Medika Kosova) u pritën sot nga Kryeministri i vendit z.Ramush Haradinaj, me te cilin diskutuan rreth procesit të njohjes dhe verifikimit të statusit të personave të dhunuar gjatë luftës në Kosovë. Kryeministri Haradinaj shprehu gatishmërinë e tij […]

Ndahet buxheti për procesin e njohjes dhe verifikimit të statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës

22/09/2017 Qeveria e Republikës së Kosovës në mbledhjen e sotme miratoi rishikimin e buxhetit për vitin 2017, ndërsa me këtë ndau 200 mijë euro për procesin e njohjes dhe verifikimit të statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë. Në njoftimin e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës – QKRMT […]

Komitetit për Marrëdhënie Ndërkombëtare i Shtëpisë së Lordëve viziton QKRMT

19/09/2017, Prishtinë QKRMT pati kënaqësinë të mirëpres mysafirët e nderuar, përfaqësues të Komitetit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Shtëpisë së Lordëve: Baroneshën Coussins, Lord Grocott dhe Baroneshën Helic, stafi shoqërues: Roshani Palamakumbura dhe Kenneth Morrison, si dhe një përfaqësues nga Ambasada Britanike në Prishtinë. Nikoqirë Feride Rushiti / QKRMT dhe Igballe Rogova, Rrjeti i Grave të […]