Category: Uncategorized

Çmimin për Guxim – Vasfije:

13.10.2020 “Çmimin për Guxim – Vasfije” (Vasfije Courage Award) – Themeluar në vitin 2019, ky çmim vjetor nderon personat apo organizatat/institucionet që kanë demonstruar guxim, përkushtim dhe udhëheqje të jashtëzakonshme në avancimin e kauzës së të mbijetuarve të dhunës seksuale nga koha e luftës në Kosovë, duke sjellë ndryshime të prekshme në përmirësimin e jetës […]

New York, Roosevelt House Public Policy Institute at Hunter College:

31/01/2019 Me ftesë të Nobelistëve Denis Mukwege dhe Nadia Murad, si dhe të  Pramila Patten  (Përfaqësuese Speciale e Kombeve të Bashkuara për Dhunën Seksuale në Konflikte), znj. Feride Rushiti po merr pjesë në takimin konsultativ organizuar nga Programi për të Drejtat e Njeriut në Roosevelt House, Hunter College (New York). Znj. Rushiti është ftuar që […]