Category: Uncategorized

RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS”

14.04.2021 Today, the Kosova Rehabilitation Center for Torture Victims (KRCT) has published the report RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS.” The report RIGHT TO TRUTH – “UNNAMED VICTIMS” is published as a result of documenting cases of sexual violence happened during the war in Kosovo. In the framework of the project: “Enhance Transitional Justice Efforts […]

Kampanja Bëhu Zëri Im / Be My Voice Campaign

Fushata “Bëhu zëri im” u lansua në vitin 2018 me nismën e QKRMT-së në bashkëpunim me Medica Gjakova, me qëllim të ndërgjegjësimit të shoqërisë për dhimbjen, nevojat dhe të drejtat e të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë si dhe për të avokuar për mbështetje institucionale për këtë grup tejet të ndjeshëm shoqëror.  […]

Vasfije Courage Award:

13.10.2020 “Vasfije Courage Award” – Established in 2019, this annual award honors individuals or organizations / institutions that have demonstrated extraordinary courage, commitment and leadership in advancing the cause of survivors of sexual violence from the war time in Kosovo, bringing tangible changes in the improvement of their life, as well as economic, social and […]

NEWBORN 2020: Birth of a future for the survivors of sexual violence from the wartime in Kosovo

18.02.2020 Today, 12 years ago, the long-standing dream of Kosovo Albanians for an independent state was fulfilled. This centuries-old journey, besides being troublesome, it was equally painful. Lots of suffering and sacrifice accompanied us throughout the liberation. The NEWBORN monument, which symbolizes the birth of the state of Kosovo, which is also the birth of […]

Pas kërkesës që është shtruar nga Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarave të Torturës, i është caktuar lokacioni Komisionit për verifikimin e statusit të viktimave të dhunës seksuale

12/01/2018 Drejtoresha ekzekutive e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarave të Torturës, Feride Rushiti, ka thënë për Express se procesi nuk ka filluar për shkak se deri sot nuk kanë marrë përgjigje nga Ministria e Administratës Publike, lidhur me lokacionin se ku do të shqyrtoheshin dosjet. “Ka kohë që kemi dërguar kërkesë në Ministrinë e […]

10/01/2017 QENDRA KOSOVARE PËR REHABILITIMIN E TË MBIJETUARVE TË TORTURËS THE KOSOVA REHABILITATION CENTRE FOR TORTURE VICTIMS   Call for Expressions of Interest for professional agency: Developing awareness raising campaign on war related sexual violence and on implementation of pension schemes for survivors of sexual violence during the war in Kosovo   The Kosovo Rehabilitation Center […]

Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT-së, znj.Feride Rushiti Feride Rushiti së bashku me përfaqësueset e OJQve tjera (QPDG, Medika Gjakova dhe Medika Kosova) u pritën sot nga Kryeministri i vendit z.Ramush Haradinaj

07/10/2017 Drejtoresha Ekzekutive e QKRMT-së, znj.Feride Rushiti Feride Rushiti së bashku me përfaqësueset e OJQve tjera (QPDG, Medika Gjakova dhe Medika Kosova) u pritën sot nga Kryeministri i vendit z.Ramush Haradinaj, me te cilin diskutuan rreth procesit të njohjes dhe verifikimit të statusit të personave të dhunuar gjatë luftës në Kosovë. Kryeministri Haradinaj shprehu gatishmërinë e tij […]